Ekspresy przelewowe

Ekspresy przelewowe

Smak napoju przygotowanego przy ich pomocy jest podobny do „kawy po turecku“ (kawy mielonej zalewanej wrzątkiem), ale nie ma tu problemu z fusami, dzięki zastosowaniu filtra.

Ekspresy przelewowe są bardzo proste w obsłudze. Wystarczy wsypać odpowiednią ilość kawy mielonej do pojemnika z filtrem i wcisnąć przycisk. Ekspres zalewa ją dozowanym wrzątkiem i powoli przesącza się do dzbanka na dole. 

Najważniejsze zalety

Niska cena – dość tanie, a główny koszt ich użytkowania to niedrogie, papierowe filtry.
Płyta grzewcza, znajdująca się pod dzbankiem, na długo utrzymuje wysoką temperaturę zaparzonej kawy (w przypadku termosu – nawet do 4 godzin).
Jednorazowo można przyrządzić większą ilość porcji kawy.
Możliwość przygotowywania nie tylko kawy, ale także naparów z herbaty i ziół.

Nie ma produktów spełniających kryteria.