Kuchnie wolnostojące

Kuchenki to zintegrowane urządzenie składające się z piekarnika i płyty do gotowania. Kuchenki można podzielić według sposobu zasilania. Kuchnie wolnostojące mogą być zasilane gazem, energią elektryczną lub jednocześnie gazem jak i prądem. Występują więc kuchnie gazowe, gazowo-elektryczne oraz elektryczne.

Kuchnie gazowe

W kuchniach gazowych zarówno piekarnik jak i płyta zasilane są gazem. Można ją podłączyć zarówno do gazu ziemnego, jak i do butli gazowej na propan-butan.

Kuchnie gazowo-elektryczne

Kuchnia gazowo-elektryczna - płyta zasilana gazem (sieciowym lub z butli), piekarnik jest elektryczny. Przy takim urządzeniu wystarczy zwykłe gniazdko elektryczne. W piekarniku elektrycznym temperatura rozkłada się równomiernie, ma też więcej funkcji, które możesz wykorzystać do przygotowywania różnych potraw. Istnieje możliwość jednoczesnego działania grzałki górnej i dolnej lub tylko jednej z nich, ich działanie może być wspomagane przez termoobieg. Możliwości ustawień grzania może być nawet kilkanaście

Kuchnie elektryczne

Kuchnie elektryczne - Płyta i piekarnik są zasilane prądem, mogą mieć płytę ceramiczną, żeliwną lub indukcyjną. W kuchni elektrycznej płyta ma pola grzewcze, na których bezpośrednio ustawiasz naczynia. Aby utrzymać ją w czystości, wystarczy przecierać jej płaską powierzchnię.

 

Nie ma produktów spełniających kryteria.