Piekarniki do zabudowy

Piekarniki możemy podzielić na standardowe, parowe, kompaktowe oraz z mikrofalą.

Piekarniki standardowe

Piekarniki standardowe można zamontować zarówno w słupku jak i pod blatem, mają wysokość i szerokość ok. 59cm. Posiadają podstawowe funkcje pieczenia za pomocą grzałek. Są to najpopularniejsze modele u wszystkich producentów. Występują w przeróżnej konfiguracji i funkcjach.

Piekarniki parowe

Piekarnik parowy to urządzenie łączące w sobie zalety klasycznego piekarnika i urządzenia do gotowania na parze. W zasadzie każdy piekarnik parowy można wykorzystać tak samo, jak piekarniki zwykłe, czyli nie używać pary wodnej. Para oddziałuje na potrawy wraz z gorącym powietrzem, i nadaje im lepszy smak i konsystencję. Piekarnik parowy umożliwia więc przyrządzanie wszystkich ulubionych potraw, ale także sprawi, że mięso stanie się bardziej delikatne.

Piekarniki kompaktowe

Kompaktowe mają mniejsze wymiary od piekarników standardowych. Mogą być węższe bądź mieć zmniejszoną wysokość. Zmniejszone rozmiary automatycznie powodują, że jest mniej miejsca w środku, przez to też mniej blach możemy do niego włożyć jednocześnie.

Piekarniki z kuchenka mikrfalową

Piekarniki standardowe oraz kompaktowe mogą występować z kuchenką mikrofalową. Takie połączenie 2w1 oferuje zarówno możliwości tradycyjnego piekarnika jak i mikrofali. W zależności od wybranego modelu, może posiadać oddzielne funkcje do pieczenia i do podgrzewania żywności, może również wykorzystywać mikrofale podczas tradycyjnego pieczenia, co przyspiesza przygotowywanie większości posiłków.

 

Więcej informacji na temat wyboru odpowiedniego piekarnika można znaleźć w tym miejscu:

Jak wybrać piekarnik.
Nie ma produktów spełniających kryteria.